AİLE HEKİMLERİNDEN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

“Covid – 19” kapsamında kamu çalışanlarına yönelik tedbirler” genelgesinde belirtilen 10 – 11 Mayıs tam gün, 12 Mayıs yarım gün idari izin verilmesi kararına rağmen Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün idari izinlerde kısıtlamaya gidilebileceği yönünde talimat yazısına tepki gösteren Aile Hekimliği Sendikası (AHESEN) iş bırakma kararı aldı.

AİLE HEKİMLERİNDEN İŞ BIRAKMA EYLEMİ Aile Hekimlerinden is birakma eylemi

Aile Hekimleri Sendikası, “Genelge ile duyurulan izin hakkının hiçe sayılmasına karşı geliyor ve Aile Hekimliği çalışanları olarak 10 – 11 – 12 Mayıs tarihlerinde işe gitmeyeceğimizi duyuruyoruz.” dedi.

Yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün yayınladığı “Covid – 19 kapsamında kamu çalışanlarına yönelik tedbirler” genelgesinde, kamu personelinin 10 – 11 Mayıs günlerinde tam gün, 12 Mayıs günü ise yarım gün idari izin verilmesinin öngörüldüğü belirtildi.

Genelgeye rağmen Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün iller ve ilçlere yetki vererek idari izinde kısıtlama yapılabileceğini bir yazı ile bildirdiği ifade edildi. Sendikanın iş bırakma eylemiyle ilgili “Artık olay idari izin meselesi değil, itibarın iadesidir. Melese aile hekimliği çalışanlarının yok sayılmasıdır” denilen açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Özlük haklarımız bu süreçte iyileştirilmemiş, izin hakkımız, emeklilik hakkımız, istifa hakkımız defalarca kaldırılmış, Covid -19 sebebiyle hastalandığımızda rapor kesintisi yapılmış, illiyet bağı aranarak meslek hastalığı dahi kabul edilmemiş ve Covid-19 hastalığından vefat eden sağlık çalışanları şehit sayılmamıştır. Yıllık izin hakkımız yoktur. Yerimize vekalet eden olmadığı takdirde ücret kesintisi yapılmaktadır.

Zaten iş yükü fazla olan aile hekimliği çalışanlarına iş üzerine iş verilmiş bir de bunlar ya performans kesintisi ile hak ediş kesintisine ya da savunmalarla bezdirmeye ve ceza puanlarına dönüştürülerek yılgınlığa neden olmuştur. 14 aydır çoğu kamu çalışanı evden çalışırken bizler sahada salgınla birebir yeterli koruyucu ekipmana dahi sahip olmadan çalıştık. Halen de çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Ancak bizlerin tükenmişliğini, yorulmuşluğunu hiçe sayarak alınan popülist kararlara da körü körüne uymayacağımızı ilan etmek, bu haklı taleplerimize dikkat çekmek için 10-11-12 Mayıs 2021 tarihlerinde işe gitmeyeceğimizi duyuruyoruz.”

Exit mobile version