AKP, HALKA HİZMETE KARŞI

Devletin en tepesinden muhalefete "açları siz doyurun” mealinde mesajlar dile getirilirken; iktidar, CHP’li belediyelerin yaptığı halkçı uygulamaları da CHP’li temsilcileri eleştirmek için kullanıyor. Bunlar konuşulurken de yüzleri zerre kızarmıyor.

AKP, HALKA HİZMETE KARŞI sosyal belediyecilik e1623752598111

BARIŞ ENGİN

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İBB Meclis Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı 1. Oturumunda AKP Grubu adına yaptığı konuşmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal ve halkçı belediyecilik adına yaptığı hizmetleri eleştirdi.

Gökkuş, kürsünün de verdiği coşkuyla olacak ki bu eleştirisini serbest piyasa ve kapitalizm övgüsüyle sürdürdü. Grup sözcüsüne göre Halk Bakkal, Halk Süt gibi yoksul halka hizmet sunan projeler günümüzün serbest piyasa koşullarına göre 1940’ların ürünüymüş. Hatta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun modern görünümün altında 1940’lar yatıyormuş. Bunlar AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş’un söyledikleri.

Benzer sözleri geçtiğimiz günlerde Yemek Sepeti isimli şirketin kurucusu Nevzat Aydın da, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için sarf etmişti. ABB Başkanı Mansur Yavaş, pandemi sürecinde gelir kaybı yaşayan esnaf için, 0 komisyonla sipariş hizmeti veren “Lezzet Ankara” isimli bir portal kuracaklarını duyurmuştu. Aynı sektörde iş yapan Nevzat Aydın da sosyal medya hesabından başkan Yavaş’ı eleştirip, “rakip olmayan bir devlet kalmıştı” mesajı yayımladı.

AKP’li temsilcilerle şirket patronlarının söylem birliği yeni değil elbette. Fakat bu kadar aleni bir şekilde dillendiriliyor olması, içinde bulunduğumuz ve yaşamak mecburiyetinde kaldığımız yozlaşmayı gözler önüne seriyor.

Devletin en tepesinden muhalefete “açları siz doyurun” mealinde mesajlar dile getirilirken; iktidar, CHP’li belediyelerin yaptığı halkçı uygulamaları da CHP’li temsilcileri eleştirmek için kullanıyor. Bunlar konuşulurken de yüzleri zerre kızarmıyor.

Exit mobile version