ALEVİ YURTTAŞLARA BU HAK ÇOK GÖRÜLDÜ

Esenler Belediyesi, Alevi kurumlarına verdiği cemevi yeri sözünü tutmadı. İlçede Esenler Belediyesi’ne ait olan bir yeri değil de mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve 20 yıllığına belediyeye tahsis ettiği yeri gösterdi.

ALEVİ YURTTAŞLARA BU HAK ÇOK GÖRÜLDÜ  ALEVİ YURTTAŞLARA BU HAK ÇOK GÖRÜLDÜ Cemevi dernek

CHP’li Esenler Belediye Meclis Üyesi Kemal Şahin, “Seçimler öncesinde Alevilerle yapılan toplantıda verilen söz yerine getirilmemiş. Şimdi de İBB’nin mülkü üzerinden şov yapıyorlar” dedi.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya seçimlerin ardından belediyeye ait Çiftehavuzlar Mahallesi Sarıgöl Caddesi üzerinde bina yapılması için Anadolu Canlar Derneği, Esenler Pir Sultan Abdal Derneği ve Esenler Hacıbektaş Veli Kültür arasında protokol imzalandı.

Aradan geçen iki yılın ardından söz konusu adreste cemevi yapılmadı. Bunun yerine ilçe merkezinin uzağında İBB tarafından Esenler Belediyesi’ne 20 yıllığına tahsis edilen ve veterinerlik müdürlüğü olarak kullanılan bina cemevine dönüştürüldü.

SAMİMİ BULMUYORUZ

CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Kemal Şahin, Tevfik Göksu’ya “Türgev ve benzeri vakıflara belediyeye ait yerler veriliyor” diye tepki gösterdi. İBB mülkü üzerinden şov yapıyorlar diyen Şahin, “Türgev’e belediyeye ait arazi tahsis edilirken Alevi yurttaşlara bu hak çok görülmüştür. İmar planlarında cemevi yeri bile ayırmayan ve cemevi dernek başkanlarına ‘projesini bile yaptırdım’ diye görseller dağıtan Tevfik Göksu’yu samimi bulmuyoruz.” diye konuştu.

ESENLER CEMEVİ DERNEĞİ KURULDU

Esenler Pirsultan Abdal Derneği, Hacıbektaş Veli Kültür Derneği Ve Anadolu Canlar Derneği tarafından ortak hizmet projesi kapsamında Esenlerde Alevi vatandaşlara hizmet vermesi amacıyla kurulması planlanan Esenler Cemevi kuruldu. Esenler Cemevi Derneği, Esenler Belediyesine 17/05/2021 tarihinde Esenler Belediyesi’ne yazılı bir dilekçe vererek Çifte Havuzlar Mahallesi’nde tadilatı biten binanın Esenler Cemevi Derneğine devredilmesi talebinde bulundu.

Exit mobile version