ATLARI DA MI YEDİNİZ?

Hiç bir politik argümanı kalmayan ve hizmet edeni de engellemek isteyen iktidar bu konuda da yalan ve dedikoduyla karalama yapıyor. Kaybolan atların suçunu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yönetimine atmaya çalışıyor.

Atları da mı yediniz?  ATLARI DA MI YEDİNİZ? 5f155d1e67b0a929a05815ca e1621155524757 1024x515

RAMAZAN AYDIN

Bilindiği gibi adalardaki at ve fayton meselesi yıllardır toplumun kanayan yarası. 25 yıldır çözülemeyen bu durum Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığını kazanması sonrası çözüm iradesi göstermesiyle atlı faytonlar yerine Adalar’da doğa dostu elektrikli araçlar hizmet vermeye başladı.

At ve fayton sahipleri ile çalışanlar mağdur edilmedi. İş verildi, ödemeleri yapıldı. Durum bu kadar netken, elinde hiçbir politik argümanı kalmayan ve hizmet edeni de engellemek isteyen iktidar bu konuda da yalan ve dedikoduyla karalama yapıyor. Kaybolan atların suçunu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yönetimine atmaya çalışıyor.

Resmi bilgileri veriyorum:

Süreç Tarım ve Orman Müdürlüğünün insiyatifinde ve denetiminde gerçekleştirilmiştir. Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu atların takibini yapıp ve nerede olduğunu izlemek için numaralandırıp, çip takmıştı. Bilgi ve denetim onların insiyatifindedir.

Çiplerin çıkarılması da söz konusu olamaz.

Atların kaybolduğu MHP’li Hatay Dörtyol Belediyesi’ne 100 at gönderilmiş, bütün muayenesi Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılmış ve yine onların insiyatifinde protokol karşılığında çip takılarak gönderilmiştir.

MHP’li Hatay Dörtyol Belediyesi’ne gönderilen 100 atın her yıl yapılması gereken muayene bilgileri İBB’ye gelmeyince başlatılan soruşturma sonucunda atların kaybolduğu öğrenildi.

Yapılan yazışmalar sonrası MHP’li belediyeden gelen açıklama ise “atların geldiği gün nakliye koşullarını kaldırmayıp stresten öldüğü” şeklindedir. İBB’nin bu konu hakkında açtığı soruşturma sürerken, hibe edilen atların Tarım ve Orman Müdürlüğü insiyatifinde çip takılı olmasına rağmen kaybolması şaşkınlık yarattı.

Akıllara gelen soruyu sormak gerekirse: Atları da mı yediler?

Exit mobile version