Aykut Saka: Buradan suç duyurusunda bulunuyorum!

Aykut Saka: Buradan suç duyurusunda bulunuyorum! e19e28dd 3a3f 4835 8282 4359f69ec1dd 1024x576

Perde açıldı, tezgah kurulmuş, oyun başlamak üzere. Plan tıkır tıkır işliyor.

Kongreye katılacak üyeleri canından bezdiren bir güvenlik önlemi. Emniyet güçlerine ilaveten 200 civarında özel güvenlik. Güvenlik amirleri sert ve taraflı. Belli ki kesin talimat almışlar.

İçeriye basını almamak için ellerinden geleni yaptılar. Neyi gizleyecekler ?..

Toplam üye sayısının 3105 olduğu Tekstilkent yapı kooperatifi başkanının sadece 317 evet oy ile seçilmesi anlaşılır gibi değil.

 

 

4 adayın yarıştığı seçimli kongrede mevcut başkan Yaşar Küçükçalık yönetimi, yine kendi yönetiminden olan FAHİK ÇETİN ALP’i destekledi.  İkinci aday, mavi liste adayı HAMİYET AYBEDİR.  Üçüncü aday, İMC yönetim adayı FİKRET KALTAN. Dördüncü aday ise Tekstilkent tasfiye grubu başkanı AYKUT SAKA oldu.

Kongrede çoğunluğun olup olmadığı bile şaibeli olan bu durumda 317 oy ile FAHİK ÇETİN ALP başkan seçildi.

Kongrede ilginç şeyler yaşandı. Gücün neler yaptığını, nelere kadir olduğunu bir kez daha gördük.

Başkan adayları bile konuşturulmadı. Konuşmak isteyen sayılı iki-üç kişiye de sadece iki dakika süre verildi. Susturuldular, ötelendiler.

Geçmiş yönetimin ibra etmek zorunda olduğu fakat yolsuzluk ve rüşvet nedeni ile davası süren konular bile genel kurulda oylatılıp kabul edildi.

Bu durum tüm grupların (diğer üç grup) protesto edip salondan çekilmesine neden oldu. Grupların salonu terk etmesinden sonra, Yaşar Küçükçalık grubu salonu ve divanı tamamen etkisi altına aldı. Artık konuşmak için divandan izin almadan, istediği zaman kalkıp kürsüde konuşabiliyordu. Salonda tek aday olarak kalan Faik Çetin Alp 317 oy ile başkan seçildi.

Tasfiye grubunun adayı Aykut Saka ve Şenol Özyurt’un anti demokratik uygulamalara karşı konuşma talepleri sık sık engellenerek susturulmak istendi, güvenlik davet edilerek dışarıya atma girişiminde bulunuldu.

 

Rant büyük… Kılıfına uydurulmuş kongre.

TEKSTİLKENT YENİ YÖNETİMİ HAYIRLI OLSUN.

Exit mobile version