BALKANLARDA YENİ DOKU: SARAYBOSNA BELEDİYE BAŞKANI, EKREM İMAMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. İstanbul ile kardeş şehirler olan Saraybosna’da yapılan son yerel seçimlerde Karic, Bosna Hersek Sosyal Demokrat Partisi’nden aday gösterilmiş ve belediye başkanlığını kazanmıştı.

BALKANLARDA YENİ DOKU: SARAYBOSNA BELEDİYE BAŞKANI, EKREM İMAMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ WhatsApp Image 2021 07 10 at 13

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran İstanbul seçimlerinin öncesinde Bayrampaşa’da bulunan Bosna – Sancak Derneğini ziyaret etmiş ve orada bulunanlara seçimleri kazanmasının ardından Saraybosna’ya gideceğine dair söz vermişti.

Seçimleri kazanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sözünü yerine getirmek için Saraybosna’ya gitti. Ziyareti sırasında dönemin Saraybosna Belediye Başkanı Abdullah Skaka, tüm diplomatik nezaket kurallarını hiçe sayarak Ekrem İmamoğlu’nun ziyaretini görmezden gelmişti. Skaka, Bosna Hersek’te merkez sağda siyaset yapan ve AKP ile ilişkileri olan Demokratik Eylem Partisi’nden seçilmişti. Ziyaretin görmezden gelinmesinin ardında AKP’nin olası baskıları olduğu baskın iddialar arasındaydı.

Son yerel seçimlerde Saraybosna Belediyesi, sosyal demokrat bir yönetime geçti. Bosna Hersek Sosyal Demokrat Partisi’nin adayı Benjamina Karic, Saraybosna Belediyesini kazandı. Seçimleri kazanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Karic, İmamoğlu’na Saraybosna’da bulunan ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde yapılan Beyaz Tabya’nın (Osmanlı Kalesi) tablosunu hediye etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic’e Andrew Mango’nun Modern Türkiye’nin Kurucusu: Atatürk kitabını hediye ederken, Beyaz Tabya’nın (Osmanlı Kalesi) restorasyonunun yapılma sözünü verdi.

İstanbul ile Saraybosna’nın belediye başkanları yapacakları işbirlikleriyle yeni projelerin hayata geçirilmesi konusunda anlaştılar.

Sosyal demokrat iki partinin ve ülkelerinin önemli şehirlerinin belediye başkanlarının buluşması tarihsel ilişkilerin yanı sıra akrabalık bağlarımızın da olduğu Balkan coğrafyasında sosyal demokrat bir dokunun ve ilişkinin kurulması için önem taşımakta.

Exit mobile version