CEMAL KAYA: ESENLER BELEDİYESİ PANDEMİ SÜRECİNDE HERHANGİ BİR YARDIM YAPMADI

Esenler’in köklü esnaflarından olan, halı saha işletmecisi ve siyasetçi Cemal Kaya ile pandemi sürecinde esnafın yaşadığı sorunları ve yerel siyaseti konuştuk. Kaya, Esenler Belediyesi’nin pandemi sürecinde herhangi bir yardım yapmadığını ifade etti.

CEMAL KAYA: ESENLER BELEDİYESİ PANDEMİ SÜRECİNDE HERHANGİ BİR YARDIM YAPMADI  CEMAL KAYA: ESENLER BELEDİYESİ PANDEMİ SÜRECİNDE HERHANGİ BİR YARDIM YAPMADI haber foto

Esenler’in tanınmış isimlerinden olan, Kayalar Spor Tesisinin işletmecisi ve CHP Esenler İlçe Başkanlığı ve ilçe belediye başkan adaylığı gibi bir çok görevde bulunup ilçede aktif siyaset yapan Cemal Kaya ile pandemi süreci üzerine bir sohbet gerçekleştirdik.

Mart 2020’den bu yana halı saha tesislerinin kapalı olduğunu söyleyen Kaya, sektör olarak en çok etkilenen sektörün de halı saha işletmeleri olduğunu belirtti. Devlet desteği oldu mu sorusuna da “Sadece kısa çalışma ödeneği kapsamında yardım oldu. Başka herhangi bir yardım olmadı.” cevabını verdi.

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği esnafa verilecek olan 5 bin liralık yardım ile ilgili de konuşan Cemal Kaya, “Burası 50 metrekare, 100 metrekare bir işletme değil. Aşağı yukarı 10 bin metrekare üzerine kurulmuş bir tesis burası. Burayı aylık 70 bin lira kiradan aşağı tutma şansın olamaz.” Kaya aynı zamanda bazı halı saha işletmecilerinin, sahalarını bozup halı ve demirlerini sattıklarını; bu sayede işletme kiralarını ödediklerini vurguladı.

Ödemekte oldukları vergilerin mükellefiyetlerinin devam ettiğini belirten Kaya “Esenler Belediyesi’nden herhangi bir maddi yardım görmedik. Vergilerde de herhangi bir indirim yapılmadı. Ama müesseseler bunları ödeyebilecek durumda değil, biz ödeyemiyoruz” diye konuştu.

“İLÇE BAŞKANI OLSAM BELEDİYEDE YATARDIM”

CHP Esenler İlçe Başkanlığı yapmış ve aynı zamanda 1999 yılında Esenler Belediye Başkan adayı olmuş bir isim olan Cemal Kaya ile yerel siyaset hakkında da konuştuk.

Sorumluluk üstlenip, iyi veya kötü bir şeyler yapmaya çalıştık diye konuşan Kaya “Her ilçe başkanı seçildiği günden itibaren yakınmadan, yapamıyorum demeden almış olduğu vazifeyi yerine getirip çalışacak. Halkla iç içe olup, halkın elini sıkacak ve halkın taleplerini karşılamak için de talepleri partinin üst kurullarına bildirecek” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kazanılmasıyla birlikte çok büyük bir avantajın oluştuğuna vurgu yapan Cemal Kaya “Esenler kırsal bölge ve milli geliri düşük insanlarla yoğurulmuş emek ağırlıklı bir kitleye sahip olan bir yer. Bunların sorunlarını küçük yardımlarla çözebilirdik” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski yönetiminin, CHP’li herhangi birini işe almadığını belirten Cemal Kaya, Ekrem İmaoğlu yönetimindeki İBB’nin böyle yapmamasını ve eşitlik içerisinde hareket etmesini vurgularken “İBB imkan ve olanaklarını bizim gibi yoksul ilçelerden yana kullanması gerekir. Gelir düzeyi yüksek ve zaten belediyesi olan ilçelerin kontenjanlarının Esenler, Bağcılar, Sultangazi gibi yoksul ilçelere kullanılması” gerektiğini söyledi.

Ben Esenler’de yaşayan vatandaşların sorunlarını düşünüyorum diye konuşan Kaya “Ben ilçe başkanı olsaydım belediyede yatardım. Yoksul, dar gelirli emekçi kesimin yoğun olarak yaşadığı yerlerde personel alımı fazla olmalı. Sadece CHP’li de değil. Yoksul, kim hak ediyorsa o işe alınmalı. Sosyal demokrat bir belediyenin yapması gereken de bu olmalı” dedi.

Exit mobile version