CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ESENLER HALKININ YANINDA PARKIN YIKIMINA KARŞI DURDU

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Esenler Oruç Reis Mahallesi’nde yıkılmak istenen Barbaros Parkı’nda halkla bir araya geldi. Parka İl Başkanı olmanın yanı sıra Esenler bölgesine hizmet veren bir doktor olarak geldiğini söyleyen Kaftancıoğlu, konuyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile paylaşacağını ifade etti.

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ESENLER HALKININ YANINDA PARKIN YIKIMINA KARŞI DURDU  CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ESENLER HALKININ YANINDA PARKIN YIKIMINA KARŞI DURDU vlcsnap 2021 06 22 11h12m14s221 1024x616

Oruç Reis Mahallesi halkı, Esenler Belediyesi tarafından yıkılmak istenen parkına sahip çıkmak için Barbaros Parkında toplandı. Mahalle halkına destek vermek amacıyla CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte CHP İlçe Başkanı Bülent Ütebay, İyi Parti İlçe Başkanı Ömer Kara, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mustafa Kaplan ile Saadet Partisi İlçe Başkanı Hulusi Özbek parka geldi.

“HER ZAMAN YANINIZDA OLACAĞIZ”

Siyasetin görevinin vatandaşa hizmet ve çocukların oynayacağı yeşil alanı korumak olduğunu vurgulayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu açıklamasında “İstanbul’da bir deprem gerçekliği var. Kentsel dönüşüm ihtiyacı da var. Ama bu sizleri de dinleyen planlı programlı bir şekilde yapılması lazım. Yeşil alan yok edilerek değil, o bölgede yeşil alan bir yere katılacaksa daha fazla yeşil alanı aynı bölgede oluşturarak süreç bir bütün olarak yürütülür” dedi.

Konuyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile de paylaşacağını belirten Kaftancıoğlu, “Bu ağaçların kalabilmesi demek, çocuklarımızın daha güvenli bir gelecekte yaşayabilmesi demektir” dedi.

Barbaros Parkının içinde 180 ağacın olduğunu belirten CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay açıklamasında “Bu park 60 bin nüfuslu Oruç Reis Mahallesi’nin tek parkı ve tek yeşil alanıdır. Burada çocuklarımız geliyor nefes alıyor ve başka da nefes alacak bir yer yok.” dedi.

Parkın yıkılmaması için mahalle halkıyla birlikte parkta bulunduklarını ifade eden Ütebay “Bu parkı korumak için her zaman yanınızda olacağız” dedi.

“ALTIN OLSA BİR DAHA OY YOK”

Oruç Reis Mahallesi’nde yıkılmak istenen Barbaros Parkı’nda bulunan Esenler Belediyesi Başkan Yardımcıları Nihat Karataş ile Ömer Çetinkaya’ya halktan tepki vardı. Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya ile konuşan vatandaş “Üç sefer Mehmet Tevfik Göksu’ya oy verdim. Bizimle görüştü, söz verdi. Sözünü yerine getirmedi. Ben Tevfik Göksu’ya 3 sefer oy verdim. Bundan sonra tövbeler olsun, o altın olsa ben o altını tekmelerim” diyerek tepki gösterdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya’ya bir başka tepki de “Siz bizi dinlemiyorsunuz. İnatla yıkacağım diyorsunuz” oldu.

Exit mobile version