CHP’DEN YENİ HAMLE: ÇALIŞANIN HAKKI ÇALIŞANA

Cumhuriyet Halk Partisi, memurların özlük haklarının iyileştirilmesi için yeni bir kampanya başlattı. Devlet memurları uzun bir süredir 3600 ek gösterge haklarının verilmesini talep ediyordu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda adım attı ve bu talebi kamuoyunun gündemine taşıdı.

CHP’DEN YENİ HAMLE: ÇALIŞANIN HAKKI ÇALIŞANA  CHP’DEN YENİ HAMLE: ÇALIŞANIN HAKKI ÇALIŞANA ek gosterge kapak

AKP iktidarının seçimlerden önce verdiği sözlerden biri de memurlara 3600 ek gösterge hakkının verilmesiydi. Fakat iktidar, her şeyde olduğu gibi bu konuda da sözünü tutmayarak memurları yüz üstü bıraktı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde emekli emniyet personeliyle bir araya geldi. Buluşmada 3600 ek gösterge konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, “Ben 3600 ek göstergeyi ilk dillendirdiğimde mitinglerde güvenliğimizi sağlayan polis arkadaşların talebi olarak bana geldi. Sonrasında derinlemesine inceledik. Polisin, din görevlisinin, öğretmenin, sağlık çalışanının bu konuda bir talebi var. Bu sorunu biz çözeceğiz” dedi.

CHP ÖRGÜTLERİNDEN 3600 EK GÖSTERGE EYLEMİ

CHP İl Örgütleri 81 ilde eş zamanlı olarak 3600 ek gösterge talepli basın açıklaması gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra İstanbul’da CHP ilçe örgütleri, ilçe merkezlerine “3600 ek gösterge çalışanın hakkı” yazılı pankart asıldı.

CHP Esenler İlçe Örgütü, Esenler Cumhuriyet (Dörtyol) Meydanında konu hakkında bilgilendirme içeren bildiri dağıttı. CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay ise ilçe sınırları içinde bulunan kamu kurumlarını ziyaret ederek 3600 ek gösterge konusunda devlet memurlarını bilgilendirdi.

Exit mobile version