CHP’li Belediyelerde GREV Mİ? GÖSTERİŞ Mİ?

CHP’li Belediyelerde GREV Mİ? GÖSTERİŞ Mİ? 20220721 152528 0000

5 temmuz’dan beri Grevde olan Sarıyer Belediyesi işçileri, Belediye binasının önünde geniş katılımlı bir basın açıklaması yaptılar.

Genel-iş 2 nolu şube başkanı Mustafa Pehlivan yaptığı konuşmada, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılarının sebebinin AKP hükümetinin olduğunu, sorumlusunun işçiler olmadığını, ve faturayı da biz işçiler ödemek istemiyoruz dedi.

“Bu grevi de sahipleniyoruz” dedi. Mehmet Pehlivan konuşmasında belediye yetkililerinin, konuşmaktan kaçtığını yalan söylediklerini, maaşlarının yanlış yansıtıldığına vurgu yaptı, “bizler her zaman konuşmaya diyaloğa hazırız”dedi.

17 temmuz pazar gecesi saat gece 02.00’de belediye görevlileri ile grevdeki işçiler, çadırların kaldırılması konusunda arbede yaşamıştı. Anlaşılan bu mücadele oldukça sert geçiyor.

 

 

Peki….

Gelelim işin bir başka yönüne,

Seçimler sonrası grevler neden CHP’li belediyelerde oluyor? CHP’li belediyeler, diğer belediyelerden daha düşük ücret mi veriyorlar?

CHP’li belediyeler, çalışanlara karşı baskı, mı uyguluyorlar, hak gaspları mı yaşanıyor?

Her dönem CHP’de vekil kontenjanı olan bir sendika, DİSK in başkanları, milletvekili olduğu partinin, belediyelerine karşı mücadelesi, güç gösterisi, Neden? CHP’li belediyeler, Diskin Genel-İş in bir gösteriş alanı mı?

Sınıf mücadelesinin yumuşak karnımı?

Disk’de, CHP’nin sarı sendikası olsun demiyorum,fakat proleteryanın öncüsü Sosyalist Genel-İş bir AKP’li belediyenin önünde böyle bir basın açıklaması yapabilir mi? veya örgütlenebilir mi? Acaba Solcunun solcu ile mücadelesi daha mı kolay,risksiz.

Sonuçta da kazanılan haklar ve kahramanlık hikayeleri mi?

Daha fazla şeytanın avukatlığını yapmayalım.

Tabii ki işveren kim olursa olsun işçi sınıfı ve emekçi halk ekonomik ve demokratik mücadelesini her koşulda desteklenmeli. Fakat başka sorularda akla gelmiyor değil.

Exit mobile version