DİSK, 10 EKİM ANKARA KATLİAMINI PROTESTO ETTİ

DİSK, KESK, TTB, TMMOB ve çeşitli siyasi partiler ile kitle örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Kadıköy’de 10 Ekim Ankara katliamını protesto etti. Eyleme katılanlar, katliamda hayatını kaybedenleri anarak, sorumluların açığa çıkarılmasını ve adalet talep etti.

DİSK, 10 EKİM ANKARA KATLİAMINI PROTESTO ETTİ  DİSK, 10 EKİM ANKARA KATLİAMINI PROTESTO ETTİ kapak 1024x768

10 Ekim Ankara Katliamının yıldönümünde yurdun birçok yerinde anma etkinlikleri düzenlendi. İstanbul’da katliamın yıldönümünde, İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla çok sayıda kişi Kadıköy Beşiktaş İskelesi önünde bir araya geldi.

Esenler’den siyasi partilerin katılmadığı eyleme Emekli – Sen Esenler Şubesi üyeleri katıldı.

10 Ekim Ankara Katliamında yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından yaşamını yitirenlerin adları birer birer sayıldı, alandan “yaşıyor” sloganları yükseldi. Ardından yapılan açıklamada, katliam öncesi saldırganlar hakkındaki istihbarata rağmen bir engelleme yapılmamasına, polisin saldırıya uğrayanları hedef alan tutumuna ve iktidarın sonucu olumlu gördüğüne dikkat çekilerek “10 Ekim Ankara Katliamı siyasi bir cinayettir” denildi.

Exit mobile version