ERDOĞAN KIBRISI İKİYE BÖLDÜ

Erdoğan'ın Kıbrıs ziyareti muhalif kesim ve muhalif medya tarafından böl-yönet ve kutuplaştırma siyasetinin bir parçası olarak yorumlanıyor.

ERDOĞAN KIBRISI İKİYE BÖLDÜ baslik gorsel

Erdoğan ile Bahçelinin 19-20 temmuzda Kıbrıs ‘a gerçekleştirecekleri ziyaret adada hayatı durdurdu, parlamentoyu ikiye böldü.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) parlamentosunda 50 parlamenter bulunuyor. Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) 12 parlamentere, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) 3 parlamentere sahip. Mecliste bulunan bu muhalif partiler Erdoğan’ın parlamentodaki konuşmasını boykot edeceklerini açıkladılar. Ve katılmama kararı aldılar.

Erdoğan ise parlamentodaki konuşmasında Kıbrıslılara bir müjde vereceğini duyurdu. Erdoğan yeni Cumhurbaşkanlığı sarayının, temel atma töreni ile Kapalı Maraş da inşa edilen vakıflar camii ve millet bahçesinin toplu açılış törenine de katılacak.

Erdoğan’ın Kıbrıs ziyareti muhalif kesim ve muhalif medya tarafından böl-yönet ve kutuplaştırma siyasetinin bir parçası olarak yorumlanıyor.
CTP ve TDP Erdoğan’ın Kıbrıs’ın iç işlerine sürekli müdahale ettiğini, tüm seçimlerde taraf olduğunu, Kıbrıs da hükümeti yıkıp, hükümet kurduğunu, bu ziyarette de ana muhalefet partisini ve tüm muhalefeti yok saydığı için boykot kararı aldıklarını açıkladılar.

Kıbrıs basını da ikiye bölünerek Erdoğan taraftarı olarak bilinen Ersin Tatar yanlısı yayınlarla destek verirken muhalif gazetelerde CTP ve TDP’nin aldığı boykot kararlarını manşetlerine taşıdırlar.


Kıbrıs Türkiye için önemli…

Avrupa Birliği sürecindeki etkisiyle;
-Yeni bulunan doğalgaz yataklarıyla
-Akdeniz’deki stratejik konumuyla
Türkiye için vazgeçilmez bir konumdadır.

Exit mobile version