ESENLER BELEDİYESİNİN YENİ RANT KAPISI: OTOPARKLAR

Esenler Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında otopark bedelleri de gündeme geldi. Belediye Başkan Yardımcısı ve AKP’li Meclis Üyesi olan Ömer Çetinkaya’nın da altında imzası olan öneride imar planlarındaki otopark bedeli olarak inşaat sahibi şahıs veya müteahhitten talep edilen ücret en üst oranda belirlendi.

ESENLER BELEDİYESİNİN YENİ RANT KAPISI: OTOPARKLAR WhatsApp Image 2021 09 08 at 22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 5 kademeli olarak belirlediği otopark bedellerini AKP’li meclis üyeleri 1. ve 2. kademeden yani bedelin yüzde 100’ü ile yüzde 90’ının ödenmesini önerdi.

CHP’li Meclis Üyesi Kemal Şahin ise otopark bedellerinin 4. ve 5. kademeden yani bedelin yüzde 70’i ile yüzde 60’ının ödenmesini önerdi. Şahin’in bu önerisi mecliste çoğunluğa sahip olan AKP ve MHP tarafından reddedildi.

Teklifi reddedilen CHP’li Meclis Üyesi Kemal Şahin “Belediyenin kentsel dönüşüme destek olacağına kentsel dönüşümü bir rant kapısı olarak görmesinin en büyük delili bu olsa gerek. Maliyetleri azaltması gerekirken, maliyet üstüne maliyet bindiren bu belediyecilik anlayışına el insaf diyorum” dedi.

Esenler Belediyesi, eski yapı stoğunun çok fazla olduğu Esenler’de kentsel dönüşüm bekleyen halkı ve müteahhitleri, inşaat maliyetlerini arttırarak zor duruma sokuyor.

Exit mobile version