ESENLER CHP VE KONGRE

ESENLER CHP VE KONGRE IMG 20230801 185531

Bir kötülük, hoyratlık, saygısızlık, düşmanlık ortamı, Bir şeyler oldu veya hep vardı da farkında mı değildik? Kimse kimseyi sevmiyor. Arkadan sinsi planlar.

Bir tür nefret duygusu dalga dalga yayılıyor, güçleniyor.

Depresyondayız galiba seçimler sonrası, uğradığımız hayal kırıklığını atamadık, ruh halimiz bozuk.

Esenler’de de Cumhuriyet Halk Partililer olarak, aldığımız ağır yenilgi sonrası, tabiki ruh halimiz bozuk, ölü toprağı serpildi üstümüze ve dışarıya karşı sönmüş bir ruh halimiz var.

Fakat içerde… Kongre ve delege seçimleri sürecinde, hıncımızı birbirimize yönelttik, belki iktidar olamadık ama kendi küçük iktidarlarımızı kurmak için hınca hınç mücadele ediyoruz, hem de öyle böyle değil, iftiralar, yalanlar, kavgalar, kasetler, rüşvetler, kirli pazarlıklar ve rakı masaları…….

Ey Hak ne haldeyiz.

 

Oysa ki.. kongreler yenilenme süreçleri, bayrak değiştirme süreçleri, yorulan coşkusu azalan arkadaşların, bayrağı başka bir yol arkadaşına devrettiği bir süreç, Şölen havasında (nostaljik bir söylev gibi geldi değil mi)

Esenler’de mahallelerden 400 delege seçtik, olaylar olaylar, “senin adamın” “delege ağası” “o bize oy vermez” “delege yapmayalım” “o falanın adamı”…

Bu kelimeleri ne çok duyduk değil mi?

Hiç siyaset konuştuk mu? bu insan partiye yararlı, delege yapalım, yukarıya taşıyalım, dediğimiz biri var mı?

30 yıldır Esenler’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin kaderini belirleyen, bu kadar düşük oy almasının da baş mimarları aynı isimler yine sahnede, listeler yapıyor, al-ver işleri, pazarlık pazarlık, il delegeliği, yönetim, belediye meclisi, kongre delegesi, hangi ağanın yanında eş dost akraba olarak yazdığı delege sayısı çok ise o büyük lokmayı kapıyor, hatta isim verip rencide etmek de istemem fakat bazıları da iradesini başkasına bırakıp benim yerime pazarlığı “falan” kişiyle yapın deniyor, işte Esenler gerçeği of of… Peki siyaset nerede? Esenler ile ilgili bir planınız var mı? programınız var mı? Esenler’deki oy oranımızı nasıl yükselteceksiniz var mı bir diyeceğiniz?

Yazık.. partiye yazık.. Bu halka yazık.

Exit mobile version