ESENLER MECLİSİNDE MEDYADAN KORKAN SİYASETÇİ

Siz sayın Ömer Çetinkaya, meclis salonunda bizim kayıt almamızı engellemediniz. Siz, halkın, Esenler Meclisinde neler olup bittiğinin bilmesini engellediniz! Engellediğiniz biz gazetecilerin nezdinde Esenler halkıydı!

ESENLER MECLİSİNDE MEDYADAN KORKAN SİYASETÇİ  ESENLER MECLİSİNDE MEDYADAN KORKAN SİYASETÇİ vlcsnap 2021 06 11 16h52m03s857 e1623419806150 1024x579

BARIŞ ENGİN

Esenler Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ikinci oturumunu takip etmek için Esenler Kültür Merkezine giden gazeteciler çok ilginç bir durumla karşılaştı.

Meclis, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun geçtiğimiz ay İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İBB Meclisi AKP Grup Başkan Vekili olarak yaptığı bir açıklamada Esenler’de olduğunu iddia ettiği havuz ve spor salonlarına ilişkin söylediklerini konuşuyordu.

CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Kemal Şahin, AKP’li meclis üyesi ve Esenler Belediye Başkan Yardımcısı olan Ömer Çetinkaya’ya yanıtlaması için bu havuz ve spor salonlarını sormuştu. Çetinkaya ise bu sorulara yanıt vermek yerine topu taca atmayı tercih etti. Aslında her zaman için karşılaştığımız bir durum idi bu. Yediden yetmişe tüm AKP temsilcileri bu taktiği deniyordu. Fakat bu sefer bir AKP’li temsilci, yani Ömer Çetinkaya sorunun keskinliğine fazla içerlemiş olmalı ki meclis salonunda konuşmasını kayıt altına alan medya çalışanlarına sataşma gereği duydu.

Çetinkaya, önce meclisi yöneten meclis başkan vekilinden basının kayıt almasının engellenmesini talep etti. Başkanvekilinden bu talebi olumlu yanıt bulamayan Çetinkaya, sonrasında talebini yineleyip, bu sefer kendisi meclisi kayıt altına alıp halka ulaştırmamızı engellemeye çalıştı.

Bunun üzerine salonda bulunan Litros Gerçek ile Gazete Esenler muhabir ve yöneticileri olarak meclis salonunu terk edip, durumu protesto ettik.

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya’ya özgür bir gazeteci olarak sesleniyor ve hatırlatıyorum. Gazeteci, görüneni aktarır; görünmeyeni de ortaya çıkarır. Gazeteci, halk adına soru sorar; halk adına kaydeder. Halkın temsilcisi olduğunu iddia eden meclis üyeleri ve kamu görevlileri de bundan rahatsız olmamalıdır. Çünkü gazeteci, halkın meclisinde olan biten her şeyi, halka ulaştırmak için oradadır.

Siz sayın Ömer Çetinkaya, meclis salonunda sadece bizim kayıt almamızı engellemediniz. Siz, halkın, Esenler Meclisinde neler olup bittiğinin bilmesini engellediniz! Engellediğiniz biz gazetecilerin nezdinde Esenler halkıydı!

Sizin mecliste yapmanız gereken biz gazetecilerin kayıt almasını engellemek yerine, 6 adet diye saymaya başlayıp 3 adette bıraktığınız havuz sorusunun cevabını tam olarak verebilmekti. Sizin yapmanız gereken yabancı sermayeyle, yabancı devletlere borçlanarak yapılan işleri Esenler Belediye Meclisinde dillendirmek yerine sizin Esenler’e neler yaptığınızı anlatmaktı. Sizin yapmanız gereken İBB’den alıp Kasımpaşalı bir takıma verdiğiniz Esenler Stadını sahiplenmek değil, Esenlerli gençlerin spor imkanlarının arttırılması için neler yaptığınızı anlatmaktı.

Ama siz bunları tercih etmediniz. Bunların yerine gazetecilerin sizin sözlerinizi kaydetmesini engellemeye kalktınız.

Başka meclislerde böyle bir yöntem yok dediniz. Evet, başka meclislerde sahiden de böyle bir yöntem yok. Halkın temsilcileri oturdukları yerden konuşmaz, kürsüye çıkıp halka hitap eder. Siz de bu yöntemi uygulayın. İBB Meclisi gibi de Esenler Meclisini halkın ve medyanın denetimine açın.

Açın ki; Esenler’in tarihine medyadan korkan bir siyasetçi olarak geçmeyin!

Exit mobile version