ESENLER’DE KADIN EMEĞİ PAZARI AÇILDI

Esenler Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nin önünde Kadın Emeği Pazarı açıldı.

ESENLER'DE KADIN EMEĞİ PAZARI KURULDU  ESENLER’DE KADIN EMEĞİ PAZARI AÇILDI DSCF1728 1024x552

Ülkemiz ve özellikle de Esenler koşullarında kadının sosyal hayata katılımı zorlaştırılıyor. Kadınlar birçok engelle karşılaşırken iş hayatında da ne yazık ki mobbinge uğruyor.

Kadın emeğini görünür kılmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi destekleriyle İstanbul’un bir çok noktasında olduğu gibi Esenler’de de Kadın Emeği Pazarı açıldı.

Pazara katılan kadınlar takı, örgü gibi ürünlerini açılan stantlarda sergileme ve satma imkanı bulurken ev ekonomilerine de katkı yapıyorlar.

İBB’nin hazırladığı bu projeye katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Birgün Çelen, “El işçiliği yapıyorum, Kur-an’larım var. Onları kaplıyorum. Takı yapıyorum. Bunları eskiden evde yapıyordum fakat İBB destek olunca yaptıklarımı değerlendirmek istedim.” dedi.

Çelen, şimdiye kadar İBB dışında hiçbir kurumdan böyle bir destek alamadıklarını da belirterek “Bu destek bize kendimizi ispat etme şansı verdi” diye konuştu.

Kolye, bileklik gibi takı üretimleriyle pazara katılan Eda Utaş ise “Hem hobi, hem de okul geliri olması amacıyla bu üretimlerimi yapıyorum. Bu etkinlikle ürünlerimi gösterme ve reklamımı yapabilme imkanı buldum. Bu sayede internette daha çok takipçiye ulaşabildim.” dedi.

Pazarda stant açan kadınlar bu etkinliklerle kadınların çocuklarına ve ev kirasına destek olduklarını belirttiler. Kadın Emeği Pazarının Esenler’de bir ilk olduğunu söyleyip etkinliğe destek verdiği için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da teşekkür ettiler.

Exit mobile version