ESENLER’DE ÖZLENEN TABLO

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'dan özlenen tavır. 

ÖZLENEN TABLO  ESENLER’DE ÖZLENEN TABLO Parti ilce baskanlari 3 1920x1080 1 1024x576

Esenler Belediye Meclisi tarafından imara açılan Oruç Reis Mahallesi’nde bulunan ve bölgenin tek parkı olan Barbaros Parkının yıkımından dolayı tüm muhalefet partileri ve halkın tepki ve eylemlerinden sonra Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Esenler’de bulunan tüm partilerin ilçe başkanlarıyla bir araya geldi.

Belediye Başkanı tarafından Esenler’deki siyasi partilerin ilçe başkanlarını kahvaltıya davet edilip, ilçe sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulunulması olumlu karşılandı.

Göksu, sert konuşmaları, sıkı polemikleri, siyasal hatipliğiyle gerek İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, gerek Esenler’de AKP politikalarına yön veren bir profil olarak bilinir.

Göksu’nun ötekileştirmeden, kutuplaştırmadan tüm ilçe başkanlarını (HDP hariç) davet edip, bilgilendirme ve görüş alışverişinde bulunması bir zorunluluktan mı yoksa gerçekten iyi niyetli bir yaklaşım mı sorusu da akla gelmiyor değil!

Mehmet Tevfik Göksu’nun geçtiğimiz hafta ulusal basına yaptığı hodri meydan hamlesi karşılık bulamayınca ve parktaki eylemler nedeniyle de olsa yine bu davet önemli ve değerli.

Bu durum Esenler’de bir zihniyet değişikliği olarak da yorumlanabilir.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, toplantıya 11 siyasi partiyi davet ederken, HDP toplantıya çağırılmadı. Saadet Partisi mazeret bildirerek toplantıya katılmadı.

Toplantı belediye projelerinin anlatımıyla propagandaya dönüştüğü iddiasından dolayı tartışmaya neden olsa da sonrasında karşılıklı polemik ve soru cevaplarla sürdü.

CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay’ın etkili müdahaleleri ve soruları,

İyi Parti Esenler İlçe Başkanı Ömer Kara’nın önemli tespit ve soruları,

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan’ın karşılıklı polemiği dikkatlerden kaçmadı.

Belli ki muhalefetin önde gelen üç başkanı oldukça hazırlıklı gelmiş.

CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay, rezerv konut alanının (15 Temmuz) dönüşüm alanındaki konutlar için önce İBB iştiraki olan Kiptaş ile anlaşıldığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP tarafından kazanılmasının ardından İBB ile yapılan Kiptaş anlaşmasının Esenler Belediyesi tarafından tek taraflı feshedildiğini belirterek “Anket sonuçlarında da görüyoruz ki, iktidar gidici, bu durumda bakanlıkla yaptığınız yeni protokol ne olacak?” dedi.

İyi Parti Esenler İlçe Başkanı Ömer Kara, Barbaros Parkı’nın bitişiğindeki depolama alanının genişlediğini, eski imar planıyla gözden kaçırılan yeni imar planının arasında farklar olduğunu belirterek, bu konuda açıklama beklediklerini ifade etti.

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, belediyenin mali raporlarının şeffaf olmadığını, detaylı bilgi vermediğini vurgulayarak, rapora konu olan durumların daha açık bilgilerle donatılması gerektiğini söyledi.

AKP ve MHP Esenler İlçe Başkanları ise Esenler Belediyesi’nin faaliyetlerini desteklediklerini belirterek, toplantıdan dolayı Tevfik Göksu’ya ve katılımcılara teşekkür etti.

Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise son zamanlarda halkın da tepkisini çeken ve eylemlere konu olan Barbaros Parkı’nın şimdilik yıkılmayacağını, önce yeni parkın yapılacağının sözünü verdi.

Bilgilendirme toplantısının 3 ayda 1 yapılmasının yararlı olacağına dair görüş birliğine varılarak toplantı sona erdi.

Exit mobile version