ESENLER’İN KALBİNE HANÇER

Esenler’in kalbi Dörtyol Meydanına dikilen devasa ve çok katlı bina Esenler’e ihanetin geldiği son noktayı gösterdi.

ESENLER’İN KALBİNE HANÇER EtxXq8EXAAgqGGL 1024x768

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından fazla inşaat hakkı ve imara aykırılık konusunda usulsüzlüğü tespit edilen inşaat hala devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Esenler Belediye Meclis Üyesi Kemal Şahin konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Fazla inşaattan dolayı müteahhitin yaklaşık 25 milyon TL kazancı var ve inşaat halen sürüyor” dedi.

Söz konusu inşaat Bordo Yapı – Efitaş Yapı ortaklığında ve Kafes Yapı Denetim tarafından yapılmaktadır. 2013 yılında onaylanan öncelikli imar planına ek olarak, 727 metrekare fazladan eklenerek devam eden inşaat hakkında İBB, Esenler Belediyesine gönderdiği yazıda İstanbul imar yönetmeliğine aykırı olarak ilçe belediye başkanlığınca düzenlenen ruhsatın iptal edilmesi gerektiğini bildirdi. Ayrıca İBB, yasal işlem başlatılmasını talep etti.

ŞAHİN: PLAN NOTLARINA AYKIRI OLARAK RUHSAT VERİLDİ

CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Kemal Şahin, kararla ilgili soru önergesi verdiğini ancak cevap alamadığını belirtti. Şahin, “Plan notlarına aykırı olarak ruhsat verildi. Esenler Belediyesi projeyi onaylamış. Yani görmezlikten gelmişler. Bu 727 metrekareyi hediye etmişler, bu fazlalığın parasal karşılığı yaklaşık 25 milyon tl. Baştan yanlış iş yapıldı, belediye yanlış iş yaptı.” dedi.

Yapılan inşaatın zaten küçük olan Dörtyol Meydanını tamamen kapatması ve hemen bitişiğinde Dörtyol Meydanda bulunan Esenler Merkez Camiini gölgede bırakması tepkiyle karşılandı. İktidarın yatay mimariden bahsettiği günlerde böyle çok katlı bir yapının Esenler’de yapılması Esenler Belediyesiyle iktidarın imar konusunda ayrı mı düşünüyor sorusunu akla getirdi. Bu durum Esenler’de şehrin kalbine hançer gibi saplanan bina olarak Esenler halkı tarafından tepkiyle karşılandı.

Exit mobile version