GÖKSU’DAN İBB’YE ENGEL

Esenler Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait sosyal tesis, rekrasyon alanı, belediye hizmet alanı yapımı için ayrılan arsaların imar planını değiştirerek otopark alanına dönüştürüyor.

GÖKSU’DAN İBB’YE ENGEL  GÖKSU’DAN İBB’YE ENGEL KAPAK

8 Eylül tarihinde yapılan Belediye Meclisi Eylül ayı 2. toplantısında başkanlık makamınca gündeme getirilen Havaalanı Mahallesinde bulunan İBB’ye ait arsa, CHP ve İyi Parti’nin karşı oylarına rağmen, AKP ile MHP’nin çoğunluk oylarıyla otoparka dönüştürüldü.

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Kemal Şahin, “Esenler Belediyesi, İBB’nin elini kolunu bağlamaya çalışıyor, yapılan plan değişikliğiyle İBB’nin Esenler’de hizmet yapmasını engellemeye çalışıyor” dedi.

Şahin “Esenler’de uzun süredir belediyeden ihale alan ve iktidara da yakınlığıyla bilinen Akmercanlar Şirketler Grubunun deprem toplanma alanı olarak bilinen 10 bin metrekarelik bir alanın 2 bin metrekaresinin duvarla çevirerek kendine özel otopark olarak kullanmasına bile belediye göz yumuyor. Esenler Belediyesi bir yandan yandaş şirketleri korurken, diğer yandan da Esenler’de İBB’yi çalıştırmamak için Büyükşehir Belediyesine ait ne kadar arsa varsa onun peşine düşüp hizmet üretmesini engellemeye çalışıyor” dedi.

Exit mobile version