İBB’de İlk Hasat

Mega kentte modern yaşamın çevresinde şehirin ihtiyacını karşılayacak gıda ürünlerini üretmek, maliyet açısındanda istihdam açısından da şehir ekonomisine önemli katkılarda bulunur.

İBB’de İlk Hasat Tarim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul’un çevresinde ve köylerindeki boş arazilere ektiği buğdayların ilk hasatını yaptı. Toplanan buğdaylar un haline getirilerek İstanbul’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

İBB ülkedeki tarımsal ürünü arttırmak, boş duran arazilerden faydalanmak, şehirin kendi kendine yetebilmesi gayreti ile şehir çevresindeki boş arazileri buğday tarlaları haline dönüştürerek tarıma destek olmayı hedefliyor.

Kasım ayında 180 dönüm araziye dikilen buğdayların ilk hasatını yapan İBB, elde edilen unu sosyal destek kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Hasat sonrası çıkacak saman ve kepeğide veteriner hizmet birimlerine ve adadaki atların beslenmesinde kullanılacağı belirtildi.

İBB bu uygulaması ile çiftçiye örnek olmak, boş arazileri üretime katmak ve tarımı desteklemenin yanısıra sosyal belediyeciliğe örnek olması amacıyla önemli bir tecrübe olarak değerlendiriliyor.

Devamı olarak tarım kooperatifi, çiftlikler, kent bahçeciliği gibi faaliyetlerin ön adımı olarak da değerlendirilebilir.

Exit mobile version