İstanbul Yarı Maratonunda dünya rekoru kırıldı

Ülkemizin ve İstanbulumuzun dünyaya tanıtılmasına özel bir katkı sağlayan ve her yıl binlerce İstanbullunun, atletin ve spor severin katıldığı N Kolay İstanbul Maratonu Covid 19 pandemisi koşullarına uygun hale getirilerek sayısal kısıtlamalarla yarı maraton olarak gerçekleştirildi.

İstanbul Yarı Maratonunda dünya rekoru kırıldı İstanbul Yarı Maratonunda dünya rekoru kırıldı maraton 1

Ramazan Aydın

Paten koşusu, sanal koşu, elit atletler ve genel koşucular şeklinde kategorilerle 11 ve 21 kilometre yarı maraton olarak koşulan bu organizasyonda tarihinde ilk defa dünya rekoru kırıldı. Kenyalı atlet Ruth Chepngetich 1 saat 4 dakika 2 saniyelik derecesiyle kadınlarda dünya rekoru kırdı. Dünya rekorunun kırılması organizasyonun tanıtımı ve prestiji açısından oldukça önemli bir olay oldu.

Erkeklerde birincilik Kibiwott Kandie’de!

21 km yarı maraton elit atletler koşusunda erkeklerde ilk sırayı 59 dakika 35 saniyelik derecesiyle Kibiwott Kandie aldı.

Yarışmalarda 11 km paten koşusuna 2 bin 500 sporcu katıldı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen atletler dahil elit atletler kategorisine 4 bin atlet ayrıca 3 bin kişilik sınırlı sayıda koşucu katıldı.

Avrupa’nın ilk baharda yapılan tek yarı maratonu olan koşunun startı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Can Akın Çağlar tarafından verilirken; dereceye giren sporculara madalya ve para ödülleri Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimur, Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adacan, İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztük, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Göksun Öz tarafından verildi.

Exit mobile version