İyi Niyet Elçisi Şükrü Genç

İyi Niyet Elçisi Şükrü Genç haber gorsel

İBB meclisi AKP ile CHP grupları arasında dönem dönem oldukça sert ve hareketli tartışmalara sahne oluyor.

İktidar muhalefet mücadelesinin en çekişmeli, en net örneğini İBB meclisinde görebiliyoruz.

Bazen İBB meclisi ülke gündemini bile belirleyebiliyor.

Meclisteki sayısal çoğunluğundan dolayı AKP grubu belediyenin çalışmalarını bloke edebiliyor.

İstanbul belediyesi hizmet veremez duruma gelebiliyor. Durum böyleyken,

CHP Sarıyer belediye başkanı aynı zamanda İBB’nin doğal meclis üyesi Şükrü Genç’in Esenler belediye başkanı ve AKP’nin İBB grup başkan vekili M.Tevfik Göksu’yu makamında ziyaret etmesi kafalarda çeşitli soru işaretlerine neden olmasıyla beraber iyi niyet elçisi olarak da yorumlandı. Meclisteki tartışmaları yumuşatmak, gerginliği gidermek gayreti ile yapılan bir ziyaret olarak algılandı.

CHP Sarıyer belediye başkanı Şükrü Genç’in başkan yardımcıları, İBB meclis üyeleri, Sarıyer belediye ilçe başkanı ve çeşitli yöneticileri ile Tevfik Göksu’yu ziyaretinde İBB’nin meclis çalışmalarını siyasetteki kutuplaşmaları, siyasal etik konuları vs. gibi geniş kapsamlı görüşmeler, değerlendirmeler yapılarak fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Şükrü Genç ve ekibi Esenler CHP ilçe örgütünü de ziyaret etti. CHP Esenler ilçe başkanı Bülent Ütebay, Belediye meclis üyesi Kemal şahin, İlçe başkan yardımcıları, gençlik kolları, kadın kollarının da katıldığı kalabalık bir grup ile karşılanan Şükrü Genç, konuşmasında Esenlerde seçmen yapısının genelde muhafazakar bir tablodan oluştuğunu, bu durumun da bölge siyasetinde dini istismar etmenin önünü açtığını ve buna dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda belediye başkanı olarak siyasal tecrübelerini esprili bir dille anlatması CHP ziyaretinin hoş sohbet tarzında geçmesine neden oldu.

Exit mobile version