MECLİSTE KİM DAHA ATATÜRKÇÜ TARTIŞMASI

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı temsilcileri kimin daha Atatürkçü olduğu konusunda yarıştı.

MECLİSTE KİM DAHA ATATÜRKÇÜ TARTIŞMASI  MECLİSTE KİM DAHA ATATÜRKÇÜ TARTIŞMASI MECLIS

HABER / YORUM

Esenler Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ilk toplantısı bilinen şekilde ve bilinen şeylerin tekrarıyla geçti. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı grupları ülke sorunlarına yönelik görüşlerini açıkladı.

AKP grubu, Taksim Camiinin açılışı, Karadeniz’de doğalgazın bulunması, Çamlıca Kulesinin açılışı ve Esenler’de yapılacak olan Teknokent’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanması hakkında konuştu.

Millet İttifakı adına konuşan İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Lütfü Kahveci ise CHP ve İyi Parti gruplarının ortak açıklamasını okudu. Açıklamada Cumhurbaşkanının huzurunda Ayasofya’da çalışan bir din görevlisinin Mustafa Kemal Atatürk’e ettiği hakareti hatırlatarak, “bu iklimin yaratılmamasının gerektiğini” söyleyip, yasal sürecin başlatılması gerektiği vurgulandı.

Sonrasında yapılan tartışmalar Atatürk’ün sahiplenilmesi noktasında karşılıklı olarak uzadı. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı temsilcileri kimin daha Atatürkçü olduğu konusunda yarıştı.

Evet bunlar Esenler’in belediye meclisinde konuşuluyor. Bugün mecliste tanık olduğumuz manzara, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun Esenler’den kopmasıyla benzerlik taşıyor. Esenler Belediyesinin Meclisi de, tıpkı başkanı gibi Esenler’den uzak bir tablo sergiliyor.

Büyük büyük laflar ve ideolojik tartışmalar; siz, biz tartışmaları… Esenler Belediye Meclisi böyle! Son üç dakikada ise aşağıdaki gündem maddeleri el kaldır indir mantığıyla görüşülüp toplantı sonlandırıldı.

Exit mobile version