Muhalefete Açık Mektup, KRİZ GÖTÜRÜR MÜ?

Muhalefete Açık Mektup, KRİZ GÖTÜRÜR MÜ? WhatsApp Image 2021 12 17 at 14

Mutfak ile gelen mutfak ile gider yaklaşımı ne kadar doğru?
Millet ittifakı ve onun motor gücü CHP bir yanılgı içerisinde olabilir. Muhalefet ekonomik krize güvenip “nede olsa” iktidarız rehavetine kapılmamalı.

İstatistikleri değişen konjonktüre güvenip “iktidar olmak çantada keklik” olarak görülmemeli, ülkede yaşanan bu yoksulluğu ve halkın tepkisini Oya çevirme dikten sonra iktidar olmak zor görünüyor. Önce Umut olmak gerekiyor, AKP’den kopar kitlelerin kararsız olarak kalması önemli bir soru işareti, önemli bir gösterge AKP’den kopan muhalefete gelmiyor ise zaten burada bir sorun var demektir.

Kararsızların oranı %30’lardan bahsediliyor ise bu kadar çok artmışsa, muhalefet Güven vermek için çok daha planlı- programlı ve her zamankinden daha enerjik çalışmalı. Muhalefet seçimi zorluyor bir soru işareti de burada, Bu kadar kutuplaştırılmış, yasama, Yürütme, Yargının tek elde toplandığı bir ortamda sandık güvenliği var mı? Siyasal baskılara, yolsuzluk, kara para, uyuşturucu, rüşvet ve benzeri bunca sorunlara karşı dava bile açtıramayan muhalefet sandık güvenliğini kadar sağlayabilir.

Bu durum sandığı da güvensiz hale getirmiyor mu?
İktidar ekonomik sorunlardan dolayı kaybettiği oyları, beka, dış güçler, terör, Avrupa bizi kıskanıyor ve dini propagandalar ile tekrar toparlayabilir mi?

Acaba demokrasinin dilini kullanarak demokrasinin içini boşaltmış, bir iktidara karşı Muhalefet, kandırılmış, kendi çıkarını nerede olduğunu bilmeyen toplumsal katmanlara, işsiz, eğitimsiz borç içerisinde bırakılan insanlara Umut olabiliyor mu?

Ve iktidar rahatlıkla hayal satabiliyor Muhalefet gerçeği satmakta zorlanıyor
Asıl sorun burada değil mi?

Exit mobile version