SÖNMEYEN ATEŞ, NEVRUZ…

SÖNMEYEN ATEŞ, NEVRUZ… IMG 20220322 WA0018 1 1024x768

Nevruz birçok kültürün ve toplumun özellikle de Ortadoğu ve Türk dünyasının ortak kültürü olarak kutlanıyor.

21 Mart, aynı zamanda Şah-ı Merdan Hz. Ali’nin doğum günü.
Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE) ve bileşenlerinin düzenlediği Nevruz etkinliği Garip Dede Dergahı’nda kutlandı, yoğun katılımın gözlendiği etkinliğe, siyasi partilerin temsilcileri, Belediye Başkanları, Dernekler ve kadınıyla ve erkeği ile canlar katıldı.
Etkinliğe;
Şahkulu Sultan Dergahı, Erikli Baba Dergahı, Garip Dede Dergahı, Bağcılar Cemevi, Gazi Cemevi, İkitelli Cemevi Yunus Emre Cemevi, Kazım Karabekir Cemevi, Başakşehir Cemevi, Bahçeşehir Cemevi, Bozatlı Hızır Cemevi, Sarıyer Kilyos Cemevi, Boğaziçi Cemevi, Tuzla İmam Ali Cemevi, Arnavutköy Cemevi, Beyoğlu Hacı Bektaşi Veli Derneği, Bahçelievler Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Esenler Cemevi katıldı.

Sanatçılardan Tolga Sağ, Muharrem Temiz, Hüseyin Turan, Kutsal Evcimen, Mehmet Ekinci saz ve deyişleri ile destek oldular.

Cumhuriyet Halk Partisi grup başkanı, Engin Altay, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Polat, Beltaş Yönetim Kurulu Başkanı İnan Güney, CHP’li bazı ilçe başkanları ve İBB yetkililerinin de katıldığı gözlendi.
Meydanda yakılan Nevruz ateşi ve dedelerin duası ile çıralar uyandırıldı.
Açılış konuşmasına Garip Dede Dergah başkanı Celal Fırat’ın yaptığı konuşma sonrası CHP grup başkanı Engin Altay da günün anlamı önemi ile ilgili konuşmalar yaptılar.
Semah ekipleri ve deyişler ile süren etkinlik, yenilen lokmalar ile sonlandırıldı.
Bir yanıyla hüzün bir yanında coşkunluk içerisinde Nevruz ateşi bir kez daha yürekleri yaktı, mücadele azmini körükledi…

Exit mobile version