TALİBAN AŞKI

İstihbarat örgütlerinin vekalet savaşlarının sürdürdüğü ve gittikçe şiddetlenmesi beklenen çatışmalar Afgan halkını ve bölgeyi tehdit ediyor.

TALİBAN AŞKI turkiye ile taliban zihniyetini denk goren erdogan a tepki turkiye erdogan degildir h63114 eb4d5

Afganistan’ın Türkiye’ye sınırı olmamasına rağmen Afganlılar ülkeler geçerek neden Türkiye’de toplanıyorlar?

Afganlıların Türkiye’ye gelmelerinin nedeni, ABD ve NATO ile işbirlikçi Afganların, ABD Afganistan’dan çekildikten sonrası güvenli bir ülkeye sığınmak istemelerinden dolayı olsa gerek. Ve bu sayı tahmini 2 milyon.

Erdoğan Biden görüşmesinde ABD’ye verilen söz sonrası, Suriye’de olduğu gibi ideolojik veya dini gerekçeler yaratılarak, Afganlılar konusunda da iktidar geri adım atmayacaktır. Ve açık sınır politikası Afganlılar içinde uygulanacak gibi görünüyor.

Erdoğan’ın yaklaşımı ile Taliban’ın dini inancı ile Türkiye’nin dini inancı arasında ters bir yan yok. Ve Taliban ile görüşmelerde anlaşma ihtimalinin yüksek olduğu söyleniyor.

Ankara neden bu zor ve karanlık ülkede, kendine rol arıyor, Jandarmalığa soyunup ABD’ye kendini müttefik olarak ispat etmeye çalışıyor.

Her an etnik ve mezhep çatışmalarının patlak vereceği bir coğrafya. Her anlamda karanlık, uluslaşmamış, aşiretler toplamından oluşan bir feodal bir topluluk.

1989 da Sovyetlerin bırakıp kaçtığı bir coğrafya.

20 yıldır ABD ve NATO’nun silah, para sağladığı, 200 bin ABD ve NATO gücü 300 bin Afgan askeri ve polisine rağmen ABD’nin yenildiği ve kaçtığı coğrafya.

CİA ile Suudi Arabistan, Pakistan, BAE gibi istihbarat örgütlerinin kurduğu Taliban, 20 yıl sonra yine Kabilde.

Ülkenin geleceği oldukça karanlık, yakın gelecekte patlayacak iç savaş, demokrasi güçlerinin ve kadınların örgütlenme çabaları… Fakat orta çağ karanlığı Afganistan

da yeniden hüküm sürmeye başladı.

Böyle bir karanlık ülkede Tayyip Erdoğan iktidarı, Afganistan’a sözde barış ve demokrasi götürmek niyetinden vaz geçmiyor.

Exit mobile version