TÜRGEV’e 50 bin TL

TÜRGEV’e 50 bin TL e91d612b 286f 479f a7d5 7d90c41f7d13 1024x676

Borç içinde olmasına rağmen Esenler belediyesinin yaptırdığı, Esenler’in en işlek noktalarından birinde olan bina, 2021 şubat ayında TÜRGEV’e (Türkiye Gençlik Eğitim Hizmet Vakfı) devredilmişti.

O dönem muhalif belediye meclis üyelerinin tepkisine karşılık, belediye başkanı Tevfik Göksü “çatlasanız da patlasanız da vereceğim” demişti.

TÜRGEV ise bu binanın giriş katını 50 bin TL kira karşılığında Namlı Sarıyer Börekçisine kiraya verdi.

Asıl amacı öğrencilerin eğitim, öğrenim, barınma, sosyal ve kültürel hizmetlerinde kullanılmak olan bina, amacı dışında kullanılarak, dükkan olarak kiraya verilmesi yasal değil. Bu durum akıllara Adalarda TÜRGEV’e tahsis edilen ve kamuoyunda oldukça gündem olan limandaki binayı da getirdi. Orada da TÜRGEV’e eğitime destek amaçlı verilen yer, nikah organizasyonu yapan bir kuruluşa kiralanmıştı.

Bina CHP ve İYİ Parti’nin ret oyu vermesine rağmen, belediye meclisinde AKP’nin ve MHP’nin oyları ile 25 yıllığına TÜRGEV’e devredildi.

KEMAL ŞAHİNDEN BÜYÜK TEPKİ.

Binanın TÜRGEV’e öğrencilerin eğitim, öğrenim ve barınma ihtiyaçlarını gidermesi için verildiğini fakat amacı dışında rant elde etmek içini TÜRGEV tarafından kiraya verildiğini vurgulayan, CHP belediye meclis üyesi Kemal Şahin, Oldukça tepkiliydi.

Meclis çıkışında görüştüğümüz Şahin, “eğitim amacı ile TÜRGEV’e verilen binanın zemin katında karşımıza aylık 50 bin TL kira ödeyen Sarıyer Börekçisi çıkmaktadır. İnanılır gibi değil.

Tevfik Göksu’nun amacı yandaşa kaynak sağlamak mı? Yoksa vatandaşın size güveni kalmadığı için, öğrenci bulamadığınızdan yurt boş kalmasın diye mi börek işine başladınız? Bu eğitimden uzak, çıkarcı bir anlayış gözler önündedir. Bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum ve mahkemeye taşıyacağım.” Dedi.

Kemal Şahin Esenler Belediyesinin kendi yeri olmadığı için, bazı müdürlüklerinin kirada olduğunu hatırlatarak. “Belediye aylık 6 milyon TL kira ödüyor. Kendi yerini başkasına verip kirada durmak, anlaşılır bir şey değildir.” Diyerek tepki gösterdi.

Exit mobile version